Cât se câștigă în vânzările directe? Vezi o statistică a comisioanelor plătite de Morinda în SUA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

maratonLa ce comisioane se poate aștepta un partener independent al unei companii de vânzări directe? Este un lucru greu de anticipat, deoarece performanța depinde de fiecare persoană, de efortul personal, de nivelul și abilitățile pe care le are la pornirea proiectului, de disponibilitatea de a dobândi noi abilități. Dacă e să facem o analogie, lucrurile sunt foarte asemănătoare cu ceea ce se întâmplă în sport, la un maraton, spre exemplu, cu diferența între linia de start și clasamentul final.

Statisticile sunt însă relevante în acest sens. Iată și un exemplu, cifrele prezentate de Morinda, statistici care arată împărţirea câştigurilor medii lunare între consultanții independenți din SUA în 2015.

Pornind de la informația că, în 20 de ani, Morinda a creat aproape 300 de milionari, haideți să vedem cifrele pentru câteva niveluri de carieră:

Astfel, consultanţii independenţi, au avut un venit maxim lunar de 1.480,25 dolari, în timp ce minimul a fost de 3 dolari. Câştigul mediu: 48,82 $ pe lună. Procentul distribuitorilor care s-au încadrat la acest comision este de 1,60% din totalul partenerilor independenți  care au primit comision, adică 0,68% din totalul consultanţilor activi.

Cifrele se schimbă în bine odată cu implicarea mai mare. Astfel, cei care au ajuns la nivelul de carieră superior imediat următor, „Coral”, au avut un câştig maxim de 5996,40 dolari, cel minim fiind de 2,10. Câştigul mediu: 95,71 dolari. La acest comision s-au încadrat 80,76% dintre distribuitorii care au primit comisioane, reprezentând 34,26% din totalul consultanţilor activi.

La nivelul superior, „Jad”, câştigul maxim a fost de 6222,45 dolari, cel minim fiind de 5,05. Câştigul mediu: 824,65 dolari. La acest comision s-au încadrat 10,56% dintre distribuitorii care au primit comisioane, reprezentând 4,48% din totalul consultanţilor activi.

Pentru nivelul „Perlă”, câştigul maxim – 9260,20 dolari, minim – 6 USD. Câştigul mediu: 4.464,36 dolari. La acest comision s-au încadrat 1,82% dintre distribuitorii care au primit comisioane, reprezentând 0,77% din totalul consultanţilor activi.

Nivelul „Perlă de diamant”: câştig maxim – 50.898,19 dolari, minim – 5 USD. Câştigul mediu: 4.394,04 dolari. La acest comision s-au încadrat 1,56% dintre distribuitorii care au primit comisioane, reprezentând 0,66% din totalul consultanţilor activi.

Cel mai mare nivel, cel de „Perlă de diamant de platină”: câştig maxim – 147.344,38 dolari, minim – 11.112,59 USD. Câştigul mediu: 86.429,38 dolari. La acest comision s-au încadrat 0,04% dintre distribuitorii care au primit comisioane, reprezentând 0,02% din totalul consultanţilor activi.

Vezi aici statistica oferită de Morinda SUA

Subliniem încă o dată că veniturile din această statistică sunt valabile pentru consultanţii independenţi din SUA eligibili să capete comisioane în 2015. 57,49% dintre distribuitori nu au primit comisioane anul trecut. În acest procent sunt incluşi cei care sunt inactivi, dar ale căror conturi nu au fost încă închise din cauza inactivităţii, cei a căror bază de clienţi sau organizaţii de vânzare nu au cumpărat produse de o valoare care să îi califice pentru a primi comisioane şi cei care nu au generat un volum de vânzări prin crearea unei baze de clienţi, dar şi cei care au fost consumatori primari, nu creatori de reţea de vânzări directe. De asemenea, cifrele nu includ profiturile obţinute de retaileri din revânzarea produselor Morinda.

Au primit dreptul de a folosi maşinile firmei 0,6% dintre toţi distribuitorii independenţi, respectiv 1,5% dintre cei care au fost răsplătiţi cu comisioane. De excursiile organizate au beneficiat 0,4% – 1% dintre cei care au primit comisioane.

Este bine de precizat şi că timpul mediu pentru a deveni milionar cu Morinda, luându-i în considerare pe cei aproape 300 de oameni care au reuşit acest lucru, este de 7 ani. Cea mai scurtă perioadă până la atingerea milionului de dolari a fost de şase luni.

Compania își exprimă speranța că, prin aceste cifre, a oferit o idee generală despre posibilităţile pe care le oferă vânzătorilor independenţi, dar subliniază că veniturile individuale pot varia foarte mult în funcţie de aptitudini şi de efortul depus. Succesul în vânzările directe presupune muncă multă, sârguinţă şi abilităţi de conducere şi depinde de cum dovedeşti efectiv că ai aceste calităţi, precizează compania pe site-ul său oficial.

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentariu (1)

  1. Tibisor

    Adevarul e ca ei au cele mai bune produse pe baza de noni din lume …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar