Bloomberg: Adevarul despre Herbalife

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Duane Stanford de la Bloomberg News Atlanta a fost în vizită la sediul Herbalife din centrul Los Angeles-ului și l-a intervievat chiar pe președintele companiei, Michael Johnson. Acesta rememorează clipele cele mai grele prin care a trecut compania în ultimele luni și demontează relaxat toate insinuările lui Bill Ackman.

Ultimul scandal. Ackman acuză. Icahn pariază pe Herbalife

În urma scandalului iscat la finalul anului trecut de acuzațiile miliardarului Bill Ackman, când a numit Herbalife ca fiind doar o schemă piramidală, Carl Icahn, care era în primele etape ale construirii unui pachet de acțiuni Herbalife, a început să cumpere pachete de acțiuni la preț scăzut. După prezentarea de la New York a lui Ackman, de trei ore și jumătate și 340 de diapozitive, în care a masacrat compania, valoarea acțiunilor la bursă scăzuse cu 39% în doar 4 zile. Icahn a ajuns în mai puțin de două luni, să dețină 13% din companie.

La un moment dat în prezentare, Ackman estimase că mai mult de 90 la sută din profitul obținut de distribuitori provenea din recrutare. “Este o certitudine că această companie este o schemă piramidală”, a declarat Ackman pentru Bloomberg TV. “Nu aș spune asta dacă nu aș crede 100%, deoarece înțeleg implicațiile declarațiilor făcute  public că o companie este o schemă piramidală, dacă nu este”.

Johnson a răspuns imediat acuzațiilor lui Ackman printr-o declarație fără echivoc: “Afirmația că Herbalife este o schemă piramidală este falsă”.

Bloomberg, într-o vizită exclusivă la Herbalife

În urma periplului exclusiv prin fabricile, laboratoarele și depozitele logistice ale Herbalife, Duane menționează că sunt utilizate echipamente și tehnologii de ultimă oră pentru producerea a peste 4.500 de comenzi pe zi, că există un control strict al calității ingredientelor, efectuat de către specialiști și că se cercetează dezvoltarea unor produse noi.

Despre Johnson, Duane afirmă că este un ciclist convins, având o bicicletă pe care o folosește uneori pentru a face naveta 50 de kilometri către casă și că este un mare fan al produselor Herbalife. Johnson a glumit despre scrierea unei cărți, spunând că va fi una dintre marile povești de afaceri. Este foarte optimist când se gândește la viitor, susținând că Herbalife va fi aici și peste 33 de ani”.

VEZI MATERIALELE VIDEO DE MAI JOS:

Bloomberg Business Week: The truth about Herbalife

Bloomberg Market Makers: Herbalife management’s battle to combat a negative image

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar