Radio BBC: Barbatii, din ce in ce mai interesati de vanzarile directe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Peste 4,2 milioane de britanici sunt liber întreprinzători, conform unor date oficiale ale autorităților din această țară, iar o mare parte dintre aceste persoane se ocupă de vânzări directe, se arată într-un reportaj al BBC. Până acum, femeile erau cele care se ocupau de aceste vânzări (cum ar fi produsele Avon), dar potrivit Asociației pentru Vânzări Directe, aproape un sfert din cei patru milioane de ”vânzători direcți” sunt bărbați. De asemenea, din ce în ce mai mulți studenți se implică în acest model de afaceri, poate inspirați de exemplul lui Debbie Carter, o femeie care a reușit să câștige în 2010, în premieră, un milion de lire sterline din vânzări directe, iar acum are o echipă care numără 4.600 de persoane.

”Începeți cu ceva mic, stabiliți-vă țintele pe care vreți să le atingeți, începeți cu ceva mic peste care se poate clădi încetul cu încetul. Trebuie doar să îndrăzniți, să lucrați din greu la început, să vă construiți echipa”, a declarat Debbie Carter la BBC Radio 4.

”Căutam ceva nou la care să lucrez. Activam în domeniul educației”, declară Mike, un britanic care vinde produse de bucătărie. ”Soția mea m-a convins să îmi îndrept atenția către această companie și am mers la una dintre prezentările lor, fără a decide dacă este sau nu o idee bună. Am intrat într-o cameră de hotel unde erau trei femei și patru bărbați. Apoi, în doar câteva secunde am ajuns de la nimic la ceva foarte important. Știm că din ce în ce mai mulți bărbați gătesc, gătesc acasă, pentru familie. Aveam produsele, dar nu aveam bărbații care să le folosească. Și așa a început totul, observând potențialul acestei piețe neexplorate”, povestește Mike.

El povestește apoi cum a ajuns să organizeze seri de gătit în mici baruri, îndreptate în mod special către bărbați. ”A fost o seară foarte bună, un succes. Am vândut, iar oamenii erau fericiți”.

 

Întreg reportajul BBC poate fi ascultat aici.

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar