Avon se retrage din Australia și Noua Zeelandă. Ce s-a întâmplat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Avon se retrage din Australia și Noua Zeelandă. Ce s-a întâmplatAvon se retrage din Australia și Noua Zeelandă până la sfârșitul anului, informează un comunicat oficial. Mișcarea de închidere a operațiunilor Avon în cele două țări va afecta 220 de angajați și peste 21.400 de reprezentanți.

„Ca parte din strategia companiei de a aduce Avon pe calea creșterii profitabile și sustenabile pe termen lung, concentrarea va fi pe piețele cu cel mai mare potențial pentru creștere în viitor în vederea sprijinirii viziunii de a deveni cea mai mare companie de social beauty din lume. Astfel, după o analiză profundă a performanțelor, condițiilor de direct selling din piață și potențialului de creștere, am luat în calcul toate opțiunile pentru business și cu mare tristețe anunțăm decizia de a ieși de pe piețele din Australia și Noua Zeelandă”, anunță comunicatul oficial al companiei.

Foștii și actualii reprezentanți Avon au bombardat pagina oficială de Facebook a companiei cu mesaje critice.
Sharon Plant, președinte și managing direct Avon ANZ (Australia & New Zealand) a declarat că este o „zi tristă” pentru angajații și reprezentanții companiei.

„Ca echipă de management datoria și concentrarea noastră în următoarele zile, săptămâni și luni este de a sprijini oamenii și comunitatea Avon care sunt afectate de această decizie”, a declarat ea. „Doresc să mulțumesc tuturor angajaților, reprezentanților și clienților noștri care au sprijinit Avon în Australia și Noua Zeelandă de-a lungul anilor”, a mai declarat Plant.

În 2016, compania a înregistra vânzări globale de 5,7 miliarde USD, dar s-a străduit să facă față vânzărilor aflate în picaj din ultimii cinci ani.
Avon rămâne a cincea cea mai mare companie de beauty din lume și a doua cea mai mare de direct selling, deși în 2016 și-a vândut afacerea din SUA mutându-și operațiunile în afara teritoriului american.

La începutul lunii februarie, acționarii Avon impuneau vânzarea companiei.

Sursă foto: gladstoneobserver.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar