Avon părăsește Franța

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Operațiunile din Franța ale gigantului producător de cosmetice american Avon vor fi închise până la sfârșitul lunii, potrivit BBC. Biroul parizian Avon spune că doar comenzile curente vor fi garantate și nu este sigur dacă reprezentanții săi independenți vor mai fi aprovizionați după sfârșitul lunii octombrie.

Avon a fost prezent în Franța aproape 50 de ani. Compania are aproximativ 120 de angajați în Paris, ce sprijină activitatea a 11.000 de reprezentanți care vizitează clienții acasă.

Angajații din Franța au acuzat Avon că nu i-a anunțat nimic timp de luni de zile și că nu acționează în conformitate cu valorile public declarate, de a fi o companie responsabilă social, care susține valorile de încredere, respect și integritate și o cultură de “comunicare deschisă și sinceră”.

Estelle Croissant, o angajată Avon responsabilă cu suportul reprezentanților de vânzări directe, a declarat pentru BBC că un consiliu care reprezintă personalul Avon în Franța acuză compania că a nu urmează procedura corectă de concediere. “Ei nu au respectat toate procesele în conformitate cu propriile lor reguli și valori”, a spus ea. “Acum știm că un administrator a fost numit din luna mai a acestui an, dar nu există niciun plan de ajutorare a muncitorilor încă. Ne simțim abandonați. Știam că afacerea nu a mers bine, dar noi am fost foarte dedicați și am muncit din greu timp de mai multe luni pentru a ajuta compania în încercarea de a deveni profitabilă”. Alte întâlniri vor mai avea loc între reprezentanții lucrătorilor și conducere.

Avon este una dintre cele mai mari companii de cosmetice din lume și își vinde majoritatea produselor prin vânzare directă de către reprezentanți independenți. Societatea-mamă din SUA a trecut printr-un lung șir de reorganizări și modificări la nivelul conducerii. În urmă cu doi ani, aceasta a refuzat o ofertă de preluare de la compania de cosmetice rivală Coty. Întrebat de BBC despre evenimentele de la filiala sa franceză, purtătorul de cuvânt al companiei a refuzat să facă orice comentariu sau să confirme faptul că închiderea va avea loc.

Sursa: BBC

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar