Avon îşi continuă planul de mutare în Marea Britanie, în ciuda Brexitului

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

avonAvon Products a declarat că votul din Marea Britanie de a părăsi Uniunea Europeană nu va schimba planul de management al companiei de a-şi muta sediul central în Regatul Unit.

Compania de cosmetice, care s-a despărţit de operaţiunile sale din America de Nord în luna martie, se aşteaptă să-şi finalizeze relocarea sa din New York în Marea Britanie până la sfârşitul anului, potrivit unei declaraţii emise prin e-mail.

„Avon operează pe mai multe pieţe din întreaga lume, cu diverse structuri politice şi economice, iar modelul nostru de afaceri este capabil să se adapteze la circumstanţele locale”, se arată în comunicatul companiei. „Este o afacere ca de obicei pentru Avon în Regatul Unit astăzi, iar priorităţile noastre nu se schimbă”.

Votul din Marea Britanie pentru a părăsi Uniunea Europeană – mişcare cunoscută ca Brexit – a tulburat pieţele globale, vineri, iar compania Avon a fost lovită dur. Acţiunile firmei au scăzut cu 12%, la 3,75 dolari, pe piaţa din New York, cel mai mare declin pe parcursul unei zile în mai mult de patru luni.

Avon a anunţat planul de relocare în martie, după ce s-a despărţit de operaţiunile sale în America de Nord. Mutarea este parte dintr-o strategie de reducere a costurilor, care include şi eliminarea a aproximativ 2.500 de locuri de muncă.

Beneficiile fiscale?

Planul, prin care se vor economisi 70 de milioane de dolari până în 2017, ar trebui să aibă beneficii fiscale pentru companie, să reducă infrastructura corporatistă şi să se apropie de clienţii din Europa, a declarat compania.

Sursa: Bloomberg

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar