Avantajele vanzarilor directe fata de afacerile obisnuite sau francize

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Economia nu mai trece prin recesiune, ci printr-un proces de reinventare, lucru evidențiat foarte bine de network marketing. Astfel, comparativ cu alte forme de antreprenoriat vânzările directe prezintă încă de la început mai puține bariere, o rată de succes mai mare și reprezinta o strategie mai stabilă pe termen lung. În rândurile de mai jos, vedeţi o comparație între network marketing și alte tipuri de afaceri, realizată de Directsellingnews.com.

În privința investiției inițiale, pentru o afacere obișnuită sunt necesari mii de euro, în cazul unei francize – zeci de mii, iar pentru vânzări directe sunt necesare câteva sute de euro, sau chiar mai puțin.

Pentru o afacere obișnuită e necesară implicarea totală, francizorii se orientează către proprietarii full-time, doar la vânzările directe se poate chiar și part-time.

Timpul scurs de la investiția inițială și până la profitabilitate poate fi de ani de zile în cazul unui business obișnuit, la o franciză sunt necesari un an-doi, iar în cazul vânzărilor directe rezultatele apar aproape imediat.

Costurile de întreținere ale unei afaceri obișnuite pot consuma aproape tot profitul, la o franciza se întâmplă cam același lucru, iar la vânzările directe costurile de întreținere sunt foarte limitate, reprezentand un procentaj din venitul total.

Nu exista suport în cazul unei afaceri obișnuite, totul depinde de cel care o deschide. În cazul unei francize se oferă un ”manual de utilizare”, dar de obicei training-ul este destul de slab. La vânzările directe însă o întreagă rețea de suport este construită în jurul tău având în vedere că întregul succes se bazează pe o echipă.

Strategia de exit în privința unei afaceri obișnuite este destul de dificilă – pot fi necesari ani de zile pentru a găsi un cumpărător. La franciză contractul se încheie pe 5 – 10 ani indiferent de gradul de profitabilitate. În cazul vânzărilor directe se poate ieși sau intra din nou în afacere în orice moment.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar