Ashton Kutcher povesteste cum e sa intri in pielea lui Steve Jobs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Probabil singurul lucru mai greu decât să încerci să întreci un antreprenor vizionar ar fi să încerci să interpretezi unul. Actorii Ashton Kutcher și Josh Gad, invitați la evenimentul Macworld din San Francisco, și-au întreținut audiența cu istorisiri comice de pe platourile de filmare ale peliculei biografice “jOBS”.

Filmul, un tribut adus co-fondatorilor Apple, Steve Jobs și Steve Wozniak, nu este totuși un documentar, ci o interpretare a evenimentelor și o pledoarie pentru integritatea personajelor și a poveștii lor. În timp ce Gad se confrunta cu dificultatea interpretării unui personaj viu, Ashton s-a “cufundat” în munca vizionarului Jobs, încercând să redea sentimentele unui antreprenor care vrea să construiască ceva ce nimeni altcineva nu voia să facă. “A spus atâtea lucruri înțelepte încât începi să pari genial când vorbești ca el”, a declarat Kutcher râzând.

Desigur, există multe provocări atunci când “joci” un antreprenor de succes. Una din cele mai dificile situații a fost interpretarea scenei când Jobs a acceptat un comision de 5.000 de dolari din partea companiei de jocuri Atari Inc. și i-a propus prietenului său Wozniak să facă o parte din muncă pentru jumătate din sumă. L-a mințit însă, spunându-i la sfârșit că a primit doar 750 de dolari de la Atari pentru proiect. Ashton a sărit imediat în apărarea personajului său, gândind prin prisma experienței sale de business-angel și de fondator al unui studio de media: “Am o treabă de făcut, știam pe cineva care poate s-o facă, l-am angajat pentru o parte din bani și am păstrat restul ca profit – asta înseamnă să faci o afacere!”

Posibil totuși să fi fost mai ușor pentru Kutcher să-i treacă cu vederea personajului său eventualele defecte, căci emblematicul fondator era și un erou personal. El a recunoscut că a mers prea departe cu interpretarea rolului, adoptându-i și regimul alimentar bazat pe fructe. Actorul a fost spitalizat cu două zile înainte de filmare și diagnosticat cu pancreatită, o experiență „groaznică” având în vedere istoricul  lui Jobs cu afecțiunile pancreasului. Morala ar fi, probabil: “E OK să împrumuți câte ceva de la eroii tăi, atâta timp cât nu devii unul” sau, cum a cum a conchis Gad cu umor: „Actoria este prefacere. Nu devii în realitate cealaltă persoană – doar dacă nu ești cumva un psihopat”…

Sursa: Inc.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar