Antreprenoriatul feminin, pe agenda europarlamentarilor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Peste 100 de persoane, membri ai Parlamentului European și reprezentanți ai organizațiilor interesate, au participat, pe 12 iulie, la Bruxeles, la o dezbatere pe tema antreprenoriatului feminin organizată de Seldia (Asociația Europeană a Vânzărilor Directe) și a cărui gazdă a fost europarlamentarul italian Barbara Matera.

Slujbele flexibile și noile oportunități financiare le dau posibilitatea femeilor care își cresc singure copiii și tinerelor aflate în șomaj să își recapete independența financiară, a declarat Barbara Matera. Și nu este vorba de argumente sociale sau de sex, ci argumentul de ordin economic este relevant. Femeile antreprenor pot contribui la dezvoltarea și ieșirea din criza economică, a adăugat Madi Sharma, membru al Comitetului Economic şi Social European.

Valoarea economică a fost subliniată de Gail Raynolds, care și-a dezvoltat propria afacere în parteneriat cu Avon și, în ciuda faptului că a fost o mamă care și-a crescut singură copilul, a reușit să pună pe picioare o afacere care astăzi se ridică la 10 milioane de euro, o afacere care continuă să crească în ciuda crizei.

Două elemente care au revenit de câteva ori în discuție au fost nevoia continuă de educație și dezvoltarea rețelelor femeilor antreprenor. Aceasta din urmă le permite femeilor să relaționeze și să obțină consiliere de la alte femei cu mai multă experiență în afaceri.

Trebuie să mărim presiunea asupra Guvernelor să ia mai multe măsuri de susținere, a concluzionat directorul executiv al Seldia, Maurits Bruggink, avem nevoie de viziune și perseverență, iar Barbara Matera a dovedit prin această inițiativă că este persoana potrivită să aducă pe lista de priorități antreprenoriatul feminin.

Sursa: Seldia.eu

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar