Ancheta asupra Nu Skin China, finalizată cu o amendă. Acțiunile companiei au crescut în urma acestei decizii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

China Compania de îngrijire a pielii și nutriție din SUA Nu Skin Enterprises a fost amendată cu 540.000 de dolari de către autoritățile de reglementare din China.

Aceasta a fost acuzată că a vândut produse în mod ilegal și a făcut afirmații despre produse care nu pot fi verificate, informează BBC.

Firma a declarat că alți șase dintre angajații săi din China au fost amendați, de asemenea, în total  cu 241.000 de dolari, pentru activități de promovare neautorizate.

Cu toate acestea, amenda a fost mai mică decât ceea ce mulți analiști se așteptau și acțiunile firmei au crescut luni cu aproape 20% la bursa din New York.

Firma a declarat că amenda pentru  vânzarea ilegală de produse a fost percepută ‘ca urmare a vânzării anumitor produse de către vânzătorii direcți individuali, vânzare care deși este permisă în magazinele de vânzare cu amănuntul Nu Skin din China, acestea nu erau înregistrate pentru canalul de vânzări directe’.

Amenzile vin după o anchetă de investigație asupra practicilor firmei în China. Ancheta a fost declanșată de un raport din Ziarul Poporului, cotidian de stat, care a susținut că Nu Skin ‘operează o schemă piramidală ilegală’. Schemele piramidale se referă la afacerile în care se fac bani din recrutarea de noi distribuitori, mai degrabă decât din vânzările efective către clienți.

Compania a negat aceste acuzații și a emis o declarație spunând că “deja se iau măsuri pentru a corecta problemele ridicate de către Administrația de Stat a Chinei pentru Industrie și Comerț, autoritatea de reglementare care a efectuat revizuirea. Vom continua să credem în potențialul mare și în creștere de piață al Chinei și ne păstrăm angajamentul de a lucra în cooperare cu guvernul chinez pentru a asigura o creștere sănătoasă, pe termen lung a afacerii noastre”, a declarat Dan Chard, președinte de vânzări la nivel mondial și operațiuni al Nu Skin.

Sursa:  BBC

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar