Amway a dat publicității Raportul Global de Antreprenoriat pe 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Entrepreneur decision to choose path to start up business success

Raportul Global de Antreprenoriat realizat de Amway anul acesta arată că a crescut interesul pentru a deveni întreprinzător şi că nu există diferenţe determinate de sex sau educaţie în cazul persoanelor care au intenția de a-şi deschide propria afacere.

Acest al şaptelea raport a fost realizat în 45 de ţări, prin interviuri directe sau telefonice cu mai bine de 50.000 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 14 şi 99 de ani. Potrivit Amway, studiul pe 2016 arată că 77% dintre cei chestionaţi au o atitudine pozitivă faţă de antreprenoriat. Rezultatele reflectă trendul oamenilor „de a căuta să lucreze independent de un angajator” şi faptul că „dorinţa de o mai mare flexibilitate este în creştere”, susţine compania.

Raportul arată că 39% dintre respondenţii din întreaga lume consideră munca pe cont propriu ca fiind mai tentantă în cinci ani decât acum şi 56% se simt în largul lor căutând şi abordând clienţi, ceea ce este considerat „un element cheie” pentru antreprenoriat.

Doug DeVos, preşedintele Amway şi al Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor de Vânzări Directe a declarat că mediul de lucru de astăzi este „diferit de cel de acum câţiva ani”, cu mai mulţi oameni care vor să muncească într-o manieră independentă şi să găsească o mai mare satisfacţie în viaţă.

Educaţie

Respondenţii cu studii universitare (84%) sunt în mai mare măsură pozitivi în privinţa antreprenoriatului decât cei fără o diplomă (74%).

De asemenea, absolvenţii de facultate cred în procent de 46% că este mai probabil să lucreze pe cont propriu în următorii cinci ani, faţă de 37 de procente cei fără studii universitare.

Cei cu studii superioare se simt în largul lor, în proporţie de 60%, să caute clienţi, faţă de 55% dintre cei cu studii medii.

Şi procentul celor cu studii universitare care se pot închipui deschizându-şi o afacere este mai mare decât al celor fără diplomă de facultate: 49% faţă de 41%.

Amway consideră că sunt „rezultate surprinzătoare”, ştiut fiind că oamenii cu studii superioare sunt percepuţi de obicei ca fiind tentaţi mai probabil să îmbrăţişeze o carieră tradiţională.

Sex

Atât bărbaţii, cât şi femeile au o atitudine pozitivă faţă de antreprenoriat. Totuşi, bărbaţii par mai decişi să-şi deschidă o afacere.

43% dintre cei chestionaţi se gândesc să îşi deschidă un business, pe sexe rezultatele fiind: bărbaţi – 48%, femei – 38%.

De asemenea, sunt mai puţine femei dispuse să îşi procure clienţi (52%) decât bărbaţi (60).

În general, bărbaţii au un scor mai bun AESI (Indexul Amway privind Spiritul Antreprenorial), la toate capitolele, decât femeile – 55 faţă de 47.

AESI măsoară trei aspecte care influenţează dorinţa unei personae de a-şi începe un business propriu: dorinţa, posibilitatea de realizare şi stabilitatea în faţa presiunii sociale. Scorul mediu pentru ţările studiate a fost 50. SUA a obţinut 56, dar lider este Vietnam, cu 81, în timp ce la polul opus se situează Japonia şi Bulgaria, cu 26.

Amway a desfăşurat studiul din acest an în parteneriat cu prof. Isabell Welpe de la Şcoala de Management din cadrul Universităţii Tehnice din Munchen, Germania.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar