soldAmway a decis să se despartă de liniile de cosmetice de lux Laura Mercier şi RéVive, informează Michigan Live. Acestea vor fi vândute japonezilor de la Shiseido Co.

Amway a ajuns la  un acord cu compania japoneză înființată în urmă cu 140 de ani pentru vânzarea Gurwitch Products LLC, holdingul care deţine Laura Mercier şi ReViva.

Amway, cu sediul în Ada, Michigan, nu a dat detalii despre preţul tranzacţiei, dar a notat că Gurwitch a raportat vânzări de 175 milioane dolari în anul fiscal 2015.

Mai mult, se ştie că, în 2010, Shiseido a făcut o achiziţie publică impresionantă: 1,7 miliarde dolari pentru a cumpăra Bare Escentuals, firmă cu sediul în SUA, după cum a anunţat Bloomberg News.

Potrivit înţelegerii, Shiseido America va cumpăra Laura Mercier, un brand mondial de farduri, produse de îngrijire a pielii, corpului şi de baie, dar şi marca de lux RéVive, specializată în produse pentru îngrijirea pielii, a anunţat Amway.

„Ca parte a portofoliului Shiseido, Laura Mercier şi RéVive vor putea să-şi consolideze creşterea impresionantă şi succesul, propunând produsele lor mai multor consumatori din toată lumea”, a subliniat Candace Matthews, care supervizează Gurwitch Products.

Amway va continua să vândă produse pentru machiaj şi de îngrijire a pielii prin peste trei milioane de distribuitori, pe care îi are în toată lumea. Cea mai importantă linie de cosmetice a companiei din Michigan, Artistry, este în primele cinci cele mai vândute branduri din lume, alături de Clinique, Lancome, Chanel şi Estee Lauder. Imaginea globală a firmei este actriţa australiană Teresa Palmer, soţia actorului american Mark Webber.

Tranzacţia vine după ce veniturile Amway au scăzut cu două miliarde de dolari în ultimii doi ani. Oficialii companiei au dat vina pe vânzările slabe înregistrate în China şi pe fluctuaţia cursului valutar.

Sursa: Michigan Live