Alin Bagiu – Cum imi pot tine oamenii motivati in MLM?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

alinVa salut pe toti cei care sunteti aproape de Mlm News, cititi articolele, sunteti interactivi sau pur si simplu va uitati din cand in cand ca sa aflati noutatile din industrie, o industrie care creste conform previziunilor si din care, in ultimii 15 ani i-am fost si inca ii sunt foarte aproape, in diverse posturi, fie ca a fost vorba de aceea de consumator, distribuitor, director de vanzari, consultant, trainer sau consilier de business.

In toate aceste posturi am inteles atat din interior, cat si din exterior multe aspecte importante care pot ajuta orice persoana implicata in industrie sa deblocheze mai usor o situatie ce treneaza de mai mult sau de mai putin timp. Prin aceste articole, realizate in parteneriat cu Mlm News, imi propun sa raspund intrebarilor specifice industriei, tuturor celor care considera ca au nevoie de un raspuns, diferit de cel pe care ei sau organizatia lor poate sa il ofere. Sunt absolut convins ca nu detin raspunsurile magice pentru afacerea voastra, dar ceea ce stiu cu certitudine, este ca am capacitatea de a ma pozitiona cu detasare si din exterior sa pot sa privesc un alt tip de realitate subiectiva, decat cea pe care o vedeti voi fiind implicati direct. Imi propun ca astfel sa pot, cel putin in mod ocazional, sa sprijin industria care m-a sprijinit la un moment dat, oferindu-mi o oportunitate incredibila de intelegere a realitatii economice a momentului respectiv, de educatie antreprenoriala si intraprenoriala, de dezvoltare personala si leadership, de marketing si promotion si asa mai departe. Nu vreau sa vorbesc mult, si fara rost, asa ca am sa trec direct la subiectul acestui articol si anume, legat de MOTIVARE, pentru a raspunde intrebarii adresate de Cristina, o cititoare fidela a MLM News: Cum îmi pot ține oamenii motivați în afacerea MLM?

Fara sa stiu nici un fel de detaliu despre afacerea Cristinei, am sa incerc sa raspund asa cum simt ca se prezinta situatia astazi, in anul de gratie 2017.

Cristina, pentru ca sa poti sa iti pastrezi oamenii motivati, cred ca ar trebui inainte de toate sa intelegem impreuna ce reprezinta de fapt motivatia. Ea este totalitatea motivelor sau mobilurilor, constiente sau nu, care determina pe cineva sa efectueze o anumita actiune sau sa tinda spre anumite scopuri. Inca un aspect important, cred ca e acela legat de faptul ca motivatia e o chestiune strict personala si mai putin una de grup. Cea de grup poate sa existe si sa fie sustenabila, doar pentru o perioada scurta de timp sau pe termen lung doar in cazul in care oamenii din grupul respectiv functioneaza dupa aceleasi principii de viata, sau, in cea mai intalnita situatie, atunci cand liderul sau lidershipul foloseste manipularea in mod excesiv, dictatorial si dezumanizant.

Abia atunci cand intelegem sensul real al cuvantului motivatie, putem sa mergem mai departe si sa dezvoltam conceptul in detaliu. Probabil ca stii deja ca de fiecare data CUVINTELE devin FAPTE, dar cu o singura conditie, mintea noastra sa inteleaga si sa il metabolizeze corect. Revenind la motivatie, si la intrebarea ta concreta, cum sa-ti pastrezi oamenii motivati, am sa-ti dau cateva recomandari punctuale:

  1. Determina motivele care iti motiveaza fiecare om din echipa in parte.
  2. Daca ei inca nu stiu ce ii motiveaza, ajuta-i sa descopere motivatia reala.
  3. Tine minte ca motivatia e o chestiune momentana, ce se poate schimba intr-o perioada relativ scurta de timp.
  4. Accepta motivatia si nu incerca sa induci o alta motivatie prin translatie de la un alt membru al grupului.
  5. Pune oamenii cu acelasi tip de motivatie sa lucreze impreuna in grupuri nisate.
  6. Lasa oamenii sa se deconecteze temporar de la grupul tau, dar nu le permite sa se deconecteze de la tine.
  7. Recunoaste fiecare rezultat si fiecare tip de motivatie in parte si intelege ca fiecare tip de motivatie este la fel de buna si de potrivita atingerii scopului tau.
  8. Nu critica, nu certa, nu impulsiona artificial, nu denatura mesajul, nu clasifica nici macar la nivel mental importanta motivatiei personale.
  9. Motivatia ta nu are nici o legatura cu motivatia membrilor grupului/echipei tale.
  10. Determina tipologiile de motivatii din grupul tau si fa planuri de lucru, actiune, recognition, pentru fiecare grup in parte.

Acestea sunt 10 recomandari pe care as putea sa ti le dau fara sa stau prea mult pe ganduri si care sper sa te ajute, Cristina, sa mergi mai departe si sa ai in echipa ta TOTI membri MOTIVATI. In final pot sa-ti mai spun ca MOTIVATIA reala a unui om nu poate sa dispara, ea exista intotdeauna undeva in sufletul si mintea lui, dar din diverse motive, fie o ascunde in mod intentionat, ca sa nu devina penibil in fata celorlalti membri ai echipei, fie este uitata si astfel asezandu-se praful pe ea, se asterne praful, dispare visul si… totul reintra in normalitatea zilelor noastre.

Dragi cititori, astept in continuare intrebarile voastre specifice, si va promit ca am sa va raspund cu interes, preocupare si mai ales promptitudine, intelegand ca poate, de acest raspuns depinde cariera, speranta si viitorul afacerii voastre.

Va multumesc, al vostru Alin Bagiu

Autor contributor: Alin Bagiu, expert consultant network marketing

Ai o intrebare sau o nelamurire legata de zona vanzarilor directe si de network marketing? Trimite-ne un mesaj, pe site sau la adresa contact@mlmnews.ro

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar