Agentii rusi de vanzari directe, amenintati de cresterea taxelor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Până la o treime din distribuitorii din Rusia ar putea să renunţe la oferta companiilor de vânzări directe din cauza unei noi legi care dublează practic taxele pentru antreprenorii independenţi, informează un material realizat de Bloomberg Business Week.

Creșterea taxei la aproape 1200$ pe an va fi insuportabilă pentru mulți dintre consultanții care reprezintă companii precum Avon, a declarat Tamara Shokareva, directoarea Asociaţiei de Vânzări Directe din Rusia.

Taxa va fi mai mare de 50% din vânzările multor studenţi, pensionari şi oameni care caută un venit suplimentar în vânzările directe. Aproape 4 milioane de oameni din Rusia sunt reprezentanţi ai companiilor de vânzări directe, deşi nu toţi sunt activi, a mai spus Shokareva.

Avon, cea mai mare companie de produse cosmetice vândute în sistem direct, ar putea avea de suferit de pe urma creşterii acestei taxe, a declarat Angela Creţu, managerul general al Avon Rusia. Rusia este o piaţă tentantă pentru Avon, care a generat vânzări de 1miliard de dolari în 2011. Ruşii sunt mult mai înclinaţi către întâlniri în comunitate, ceea ce permite unui tip de distribuţie ca a noastră să se dezvolte. De asemenea, vânzarea cu amănuntul nu s-a extins încă în zonele rurale, unde vânzarea directă are o mare acoperire, mai susţine Angela Creţu în acelaşi interviu.

Sursa: Bloomberg Business Week

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar