Afacerea momentului: îmbătrânirea globală

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

getting-oldAnunțul recent al Google, că acesta reorientează o parte din energiile sale masive creatoare în direcția îmbătrânirii la nivel mondial, întărește credința că îmbătrânirea lumii reprezintă una dintre cele mai bune oportunități de afaceri din zilele noastre. – scrie Benjamin Shobert, într-un material postat pe Forbes.com.

Cu o stăpânirea relativă a bolilor transmisibile în țările dezvoltate în special, calitatea, cât și durata de viață au crescut la nivel global. Printre alte rezultate, aceste progrese au lăsat sistemele de asistență medicală, cu noua obligație de a plăti pentru întreținerea bolilor cronice, un fenomen nou pentru economiile dezvoltate și sistemele lor politice, precum și împovărător.

Implicația demografică la această realitate abia începe să fie simțită în ambele lumi dezvoltate și în curs de dezvoltare, țările lucrând pentru a aborda planurile de pensii, sistemele de sănătate și cerințele de îngrijire pe termen lung specifice pentru nevoile de îmbătrânire a populației.

Dincolo de economiile dezvoltate, cum ar fi America și marea parte a Europei, toate țările cu economii importante din Asia care au beneficiat de o creștere economică extraordinară în ultimele decenii, se confruntă acum cu o povară demografică, dar în același timp, se creează oportunități unice pentru furnizorii de produse și servicii care au grijă de persoanele în vârstă.

Astăzi, companiile și tehnocrații, atât în țările în curs de dezvoltare, cât și în cele dezvoltate, au o oportunitate unică de a creiona soluții și, implicit, vor crea noi oportunități economice, ce vor defini o generație.

Sursa: Forbes.com

Foto: Obrag.org

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar