Adevărul brutal despre aceste scheme piramidale

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Încarc...
MLM_PyramidSunt întreprinderile din vânzările directe scheme piramidale, așa cum de multe ori au fost acuzate, sau acesta este doar un mit menit să-i descurajeze pe cei care vor să intre în MLM? – este întrebarea la care încearcă să răspundă Regan Long într-un material publicat pe HuffingtonPost.com.
 
„Fie că este vorba despre Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, YouTube sau LinkedIn … am asistat la o enormă schimbare în postările oamenilor, un mare procent dintre aceștia fiind femei sau/și mame. Pe măsură ce dai scoll pe fluxul de știri, poți găsi fotografii sau postări cu fraze similare cu «conectează-te cu mine» sau «ești pregătit să încerci…» sau, posibil, poți citi «sunt în căutare de … pentru viitorul meu grup/ party pe care o găzduiesc»”, scrie Regan Long, 31 de ani, fostă profesoară, acum scriitoare, editorialistă și antreprenoare, într-un comentariu publicat de Huffington Post.
 
Ea se întreabă de ce ar opta o firmă nouă pentru o asemenea rețetă de dezvoltare? De ce este o adevărată explozie de astfel de anunțuri pe toate rețelele sociale? Concluzia autoarei este că acest mod de promovare „chiar funcționează. Aceste așa-zise „scheme” creează, într-adevăr, oportunități pentru milioane de oameni dornici să-și înceapă acasă propriul business”.
 
„O mulțime dintre aceste postări pe care le vedeți din partea micilor afaceri le aparțin unor mame, care și-au găsit credința să devină antreprenori, să fie propriii patroni în ceva care le oferă o anumită libertate. Și știți ceva? Funcționează.
 
Nu sunt scheme piramidale, în ciuda atât de multora care vor să le eticheteze astfel, pentru că, știți – schemele piramidale sunt ilegale. Multe dintre aceste afaceri sunt multi level marketing (MLM), despre care publicul este dezinformat. Organizarea MLM este motivul pentru care lucrați cu atât de mult succes. Este construită în așa fel încât să ajute proprietarii de mici afaceri să aibă un potențial uriaș pentru succesul financiar”, scrie Regan Long.
 
Autoarea comentariului oferă și argumente pentru care cumpărăturile făcute de la acești mici proprietari de afaceri sunt mai utile decât cele de la magazinele tradiționale.
 
„Când cumpărați de la un lanț de magazine, contribuiți la pensionarea unui CEO milionar sau miliardar. Când cumpărați de la proprietarul unei mici afaceri, îl ajutați să plătească pentru mâncarea familiei, pentru electricitate sau îl ajutați pe Tommy să aibă parte de o nouă mănușă de baseball sau la plata uriașei facturi de la spital pentru Sarah. Ajutați la achitarea ratelor împrumuturilor pentru școală și contribuiți la posibilitatea cuiva de a avea mai mult timp de petrecut alături de copiii săi.
 
Iar aceste mici întreprinderi – nu este nimic privind din pisma efortului depus și a timpului pe care acești antreprenori îl investesc în ele. Da, înseamnă mai mult decât niște mesaje postate pe rețelele de socializare. Da, înseamnă mai mult decât a organiza grupuri sau de a trimite invitații la viitoarea petrecere. Da, înseamnă mai mult decât a posta acele mesaje motivaționale sau selfie-uri pe care le vedeți în fiecare zi.
 
 Trebuie să stai până târziu și să te trezești devreme pentru a face un plan, o strategie de care ai nevoie pentru a-ți crește afacerea și a-ți promova produsele. Să găsești noi și inedite moduri de a folosi social media pentru a te individualiza din alte mii de oameni care încearcă să fie competitivi exact în același business. Trebuie să înveți constant cele mai noi actualizări din afacerea ta, adăugându-le contactelor tale și asigurându-te că ești pe drumul de a crește o companie prosperă, și muncind la dezvoltarea ta personală pentru a deveni mai bun ca proprietar de business”, subliniază Long, care îndeamnă utilizatorii ca, următoarea dată când parcurg aceste postări și le găsesc prea bune ca să fie adevărate, să se gândească de două ori și să le dea celor din vânzările directe posibilitatea de a le dovedi că au greșit când au cumpărat un produs de la supermarket. Fiecare dolar cheltuit în vânzările directe ajunge mai departe decât v-ați putea imagina, asigură Regan Long.

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentarii (2)

  1. Viorel Martonfi

    Wonderfull thanks Mis Regan Long

  2. Versus

    Un “articol” vag, care nu explica nimic. MLM-ul este forma legalizata a schemei piramidale. Materialul de mai sus nici nu se refera la asa ceva, e o confuzie totala care pune semnul egal intre afacerile mici, personale sau de familie, si MLM-ul prin care functioneaza afacerile de miliarde. Banii se duc tot la un CEO multimilionar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar