Acționarii Avon impun vânzarea producătorului de cosmetice

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Acționarii Avon impun vânzarea producătorului de cosmetice de urgențăAcționarii Avon impun vânzarea producătorului de cosmetice de urgență, informează cnbc.com. Aceștia au făcut un apel, luni, la compania de cosmetice de a explora opțiunile strategice, inclusiv o vânzare.

Acționarii, care includ investitori de top precum Shah Capital, Barington Capital Group și NuOrion Partners, dețin împreună 3,5% din Avon.

Grupul de acționari a declarat că este „extrem de dezamăgit” de incapacitatea consiliului de rezolva problema scăderii valorii acțiunilor și de a angaja rapid un nou director executiv.

„Consiliul ține cont de opiniile valoroase ale acționarilor și face tot posibilul de a atinge o creștere profitabilă”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Avon, adăugând că compania își respectă calendarul de a angaja un nou CEO.

În august, Sheri McCoy, CEO Avon, a declarat că va renunța la funcție în martie 2018 după presiunile exercitate de investitorul Barington în acest sens.

McCoy nu a reușit să stopeze pierderile în mandatul său de 5 ani, iar compania s-a confruntat cu pierderi de clienți în favoarea unor jucători mai mari precum Estee Lauder Cos și retaileri de nișă precum Sephora, deținută de LVMH.

Acțiunile companiei au pierdut aproape 90% din valoare de când McCoy a devenit CEO în 2012.

Compania Coty ar putea fi un posibil cumpărător, potrivit unei note a analistului Linda Weiser de la D.A. Davidson. Ea a adăugat că Avon poate oferi acces pe piețele din America Latină pentru Coty, care este în căutare de piețe cu potențial mare de creștere.

În 2012, Coty și-a retras cele 10,7 miliarde USD licitate pentru preluarea Avon după ce compania americană nu a mai dat vreun semn că ar dori să continue tranzacția.

Luni acțiunile Avon au înregistrat o creștere ușoară. În luna septembrie 2017, un raport al Zacks arăta că acțiunile Avon au căzut 30% într-o singură lunp pe Nasdaq.

Sursă foto: minyanville.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar