25 de cărți care vă conduc spre succes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Din sute de cărți, editorii revistei Success au ales 25 de titluri pe care le recomandă celor care vor rezultate mai bune. Deși criteriile au fost simple, alegerea nu a fost ușoară, recunosc realizatorii topului. Ce au urmărit? Cărți care au o abordare atât asupra banilor, cât și asupra vieții și a dezvoltării personale; asta deoarece se știe că succesul unidimensional, pe un singur plan, nu e tocmai ceea ce numim succes.

De asemenea, realizatorii topului nu au pretenția că lista lor este completă și sunt deschiși la eventuale sugestii.

  1. How to Win Friends and Influence People – Dale Carnegie. Apărută în 1937, How to Win Friends and Influence People s-a bucurat de succes imediat. Astăzi este considerată cea mai bună carte din toate timpurile în ceea ce privește lecțiile despre modul de a lucra cu oamenii. Titlurile capitolelor par la prima vedere puțin manipulative: “6 moduri de a face oamenii să te placă” sau „12 moduri de a face oamenii să fie de acord cu modul tău de gândire”. De fapt, mesajul lui Carnegie este că nimic nu va funcționa dacă intenția este aceea de a manipula.
  2. The Richest Man in Babylon – George S. Clason. Deseori viața nu merge în direcția așteptată. Iar banii sau lipsa banilor joacă un rol important în capacitatea oamenilor de a face față suișurilor și coborâșurilor. Poate că acesta este motivul pentru care în 1920 băncile și companiile de asigurări au decis să distribuie scurte parabole menite să educe oamenii pe marginea celor mai importante principii financiare. The Richest Man in Babylon a început în 1926 sub forma unei serii de pamflete, cele mai cunoscute fiind adunate ulterior într-unul dintre cele mai iubite ghiduri financiare din toate timpurile.
  3. Think and Grow Rich (1937) – Napoleon Hill. Inspirat de Andrew Carnegie, Napoleon Hill a studiat vreme de 20 de ani viețile celor mai de succes oameni din istorie. În această carte a condensat toate cunoștințele acumulate în 13 principii ale unei vieți de succes.
  4. 9 Steps to Financial Freedom (1997) – Suze Orman. Mesajul autoarei este clar: Bogăția este o atitudine și nu banii sunt cheia atingerii adevăratei independențe financiare. În această carte, Orman își provoacă cititorii să își înfrunte temerile financiare și să înțeleagă importanța planificării viitorului.
  5. The 7 Habits of Highly Effective People (1989) – Stephen R. Covey. Deși nu a fost prima carte care explică cum poți deveni mai eficient, marchează un moment de reînviorare a interesului pentru dezvoltarea personală. Cu 15 milioande de exemplare vândute, este o carte care a schimbat nenumărate vieți.

Vezi aici celelalte 20 de titluri recomandate de Success.com.

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentarii (0)

  1. Nistor Elena

    eu lucrez intr-un mlm herbalife de 5 ani de zile si sunt deosebit de incantata sa vad ca exista informatii mlm stiri mlm, bravo celor ce fac acest lucru posibil chiar astept noi informatii de la voi, cu mare drag doina nistor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar