1,75 miliarde de utilizatori de smartphone în 2014

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

smartphoneeMarketer se așteaptă ca 4,55 de miliarde de oameni din întreaga lume să utilizeze un telefon mobil în 2014. Răspândirea telefoanelor mobile a încetinit, dar noi utilizatori în zonele emergente din Asia-Pacifică, Orientul Mijlociu și Africa vor aduce creșteri suplimentare.

Între 2013 și 2017, penetrarea telefoniei mobile va crește de la 61,1% la 69,4% din populația globului, potrivit unui nou raport eMarketer.

Piaţa smartphone-urilor la nivel mondial a depășit un miliard în 2012 și va totaliza 1,75 miliarde în 2014. eMarketer se așteaptă ca penetrarea pe piaţă a smartphone-urilor să continue creşterea rapidă până în 2017. Două cincimi din utilizatorii de telefoane, adică circa un sfert din populaţia globului, va utiliza un smartphone cel puţin o dată pe lună în 2014. Până în 2017 se aşteaptă ca penetrarea smartphone-urilor pe piaţa telefoanelor mobile să atingă 50%.  Utilizatorii de telefoane mobile trec rapid la smartphone-uri când dispozitivele devin mai accesibile și rețelele 3G și 4G avansează. În timp ce folosirea telefonului mobil este aproape omniprezentă în Europa de Vest, America de Nord și Europa Centrală și de Est, în cazul persoanelor care trăiesc în America Latină, Asia-Pacifică, Orientul Mijlociu și Africa, în special cele din țările cu venituri mici, cu populații rurale pe scară largă și întinderi vaste, va fi mai puțin probabil să dețină și să folosească un telefon mobil sau smartphone.

Mai mult de 2,23 miliarde de oameni din întreaga lume sau 48,9% din utilizatorii de telefoane mobile intră online prin intermediul telefoanelor mobile, cel puțin lunar în 2014. Expansiunea rețelei mobile de date, în special în zonele din afara centrelor urbane din piețele emergente, cu clasă mijlocie în creștere, va duce la creşterea pieţei de utilizatori de internet.

eMarketer estimează că numărul total de utilizatori de internet pe telefonia mobilă va crește cu 16,5% în 2014 și se va menține o creștere de două cifre până în 2016.

Sursa:  eMarketer.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar