17 lucruri greu de intuit pe care cei mai multi oameni de succes le fac

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Dacă faci ceea ce face toată lumea, vei obține aceleași rezultate. Uneori, trebuie să știi când să faci altceva decât ceilalți. Greu de intuit, acestea sunt însă lecții pe care e bine să le înveți de la oamenii de succes și să le aplici.

1. Alege-ți luptele pentru a le testa celorlalți propriile convingeri. În afaceri, nu poți lăsa frâiele cuiva care nu știe cum să-și apere propriile idei și planuri.

2. Izolează-te pentru energizare. Mulți care par extrovertiți sunt de fapt introvertiți. Dacă te reîncarci când ești singur, trebuie să cauți să te izolezi din când în când.

3. Ofensare intenționată. Uneori, singurul mod de a atrage atenția cuiva este de a-l provoca. Dar poți întotdeauna transforma în mod pozitiv relația cu insistență în și niște “mea culpa”.

4. Hiperautocritică. Odată, George Carlin s-a mustrat pe scenă, într-o repetiție a unui spectacol stand-up, pentru că a ratat cu câteva secunde sincronizarea uneia din glumele lui.

5. Mândrește-te! Nu da altora posibilitatea de a nu te vedea sau de a nu-ți auzi mesajul. Nimeni nu cumpără un produs pe care nu l-a văzut.

6. Repetă greșelile de destule ori până când veți învăța cu adevărat lecția. Uneori, greșelile trebuie să fie repetate, dacă răsplata este destul de mare. Foarte greu învățăm vreodată ceva cu adevărat util după o singură încercare.

7. Caută respingerea pentru a deveni insensibil la frica de ea. După ce vom pierde frica de respingere, ne îndreptăm mai ușor spre ce ne dorim și obținem astfel mai mult.

8. Ignoră consensul atunci când datele proprii și previziunile sunt clar contrare înțelepciunii mulțimii (cum la Jobs, MLK, Gandhi). Consensul ne ține împreună și creează armonie, dar arareori ne trage înainte. Progresul uneori trebuie să vină de la o turnură decisivă a unui individ.

9. Nu aștepta nimic în schimbul ajutorării colegilor de breaslă. Răsplata karmică este dispersată în mod aleator în timp, nu într-un card de dolari.

10. Renunță la acele încercări unde nu vei câștiga și acceptă o altă provocare. Nu dubla efortul pierdut cu a nu ști când să renunți.

11. Joacă-te cu concurența. Adică nu fi atât de dornic să-ți etalezi punctele tale forte, până când nu este momentul perfect pentru a lovi.

12. Ai note mai mici dacă excelezi în mediile non-tradiționale (cum ar fi antreprenoriatul) și poți justifica costul de timp al oportunității tale. Pare destul de ciudat, dar mai mulți dintre studenții cu note mai mici la școală, își angajează colegii de clasă premianți, decât invers.

13. Devino indiferent la problemele mărunte, pentru că timpul și energia sunt prea valoroase pentru a le irosi în mărunțișuri. Atenția acordată rănilor ego-ului este energie prețioasă deviată de la atingerea obiectivelor noastre. Puteți câștiga argumentul, sau puteți câștiga jocul.

14. Autosabotează-te atunci când te afli împotmolit în automulțumire. Nu ajunge vreodată să fii prea confortabil cu statutul, fii întotdeauna dispus să-l arunci în aer și să începi totul din nou, pentru a crea ceva cu adevărat mai bun.

15. Abține-te de la munca pe care alții o pot face pentru tine. Deleagă orice sarcină pe care alții o pot face măcar 80% ca și tine și concentrează-te pe acele elemente pe care numai tu le poți face, care aduc profituri mari.

16. Calculează-ți mutările înainte de a le face. Dacă nu vezi peisajul întreg înainte, fă un pas în lateral. Trebuie să știi unde vrei să ajungi cu mult înainte de a face primul pas.

17. Subestimează cererea pentru produsele și serviciile tale. Nu presupune niciodată că oamenii doresc ceea ce ai și vei avea întotdeauna urgența de a valida ceea ce încerci să realizezi.

Sursa: Forbes.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar