12 semne surprinzatoare ca poti fi antreprenor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Aproape fiecare articol scris vreodata despre antreprenoriat sugereaza ca nu este pentru toata lumea. Si totusi, articolele continua sa enumere calitati pe care multi oameni de succes le au, ca trasaturi frecvent asociate cu mari antreprenori, cum ar fi etica, consecventa, persuasiunea si disciplina. Personalitati precum Henry Ford sau Oprah Winfrey nu au atins succesul urmand “calea batuta”, recomandata de cei cu experienta in management.

Asa ca nu credeti tot ce spun altii despre persoana voastra sau cum va eticheteaza. Poate ca presupusele voastre slabiciuni sunt de fapt, puncte-forte. Iata mai jos 12 semne pe care multi oameni le-ar considera puncte slabe, dar care pot indica caracterul antreprenorial:

1. Urasti starea de fapt – Nu are sens pentru tine ca ceva sa fie facut la timp, dar fara o explicatie logica. Nu esti genul de persoana care sa se prefaca ca face ceva sau sa nu se implice sau care sa mearga cu turma.

2. Te plictisesti usor – De aceea, multi incep sa te vada ca avand o problema. Dar nu e nimic in neregula cu tine, doar ca te plictisesc repede activitatile care nu se ridica la nivelul abilitatilor tale si care nu te provoaca. Probabil ai urat majoritatea cursurilor la care ai participat, la fel ca Bill Gates care a abandonat facultatea ca sa devina unul dintre cei mai bogati oameni din lume.

3. Concediat de la locurile de munca – Esti prea crestiv pentru binele tau atunci cand vine vorba de a lucra pentru altii si probabil, ai un istoric incarcat de slujbe pierdute. Sa fii doar o rotita dintr-un mecanism este foarte greu pentru tine pentru ca tu vrei sa creezi ceva de care ceilalti sa fie inspirati si la care pot sa contribuie.

4. Etichetat ca “Rebel” – Stii ca maretia se afla in afara limitelor conformarii si nu crezi ca legile, politicile si regulamentele ti se aplica tie. Ai fost descris ca fiind rebel si ca un om care incalca regulile si ai sfida gravitatia daca ai putea.

5. Rezistenta la autoritate – Ai multa experienta in a rezista in fata autoritatii parintilor, profesorilor si sefilor. Nu esti de acord cu normele agreate ale grupului sau comunitatii in care traiesti si muncesti.

6. Pregatit sa imbunatatesti totul – Intotdeauna vezi cum ai putea sa faci lucrurile mai bine. In plus, ai opinii despre modul tau mai bun de a face lucrurile si le expui, chiar si cand nu ti se cere.

7. Nu barfesti – Ai dificultati in a flecari, ipostaza in care multi se simt confortabil. Acest model social de a relationa ti se pare o pierdere de timp si te face sa te simti incomfortabil.

8. Hartuit in tinerete – Este posibil sa fi fost aspru criticat, tinta rautatilor sau chiar hartuit in copilarie sau adolescent. Asta te-a facut sa fii hotarat sa excelezi si sa dovedesti lumii ca esti intr-adevar o forta de luat in seama.

9. Obsesiv – Se poate sa fi fost catalogat ca obsesiv sau compulsiv pentru ca atunci cand incepi ceva, greu mai lasi deoparte. Nu lasa pe nimeni sa te convinga ca asta e o boala sau o deficienta! Toti marii antreprenori se afunda complet in viziunea lor. Howard Schultz s-a implicat in Starbucks, chiar daca familia sa incerca sa-l convinga sa nu faca asta.

10. Speriat de a incepe singur – Antreprenorului din tine ii este frica sa inceapa singur si, de asemenea, este ingrozit daca nu face asta. Aceasta frica este atat de comuna in societatea noastra pentru ca am fost conditionati sa gandim ca antreprenoriatul este mult mai riscant decat a avea ”o slujba buna”. Realitatea este ca exista instabilitate in ambele cazuri.

11. Incapabil sa te desprinzi – Nu poti dormi noaptea pentru ca nu-ti poti opri gandurile. O idee se poate manifesta si in vise. Dimineata urmatoare, poti fi inca chinuit de acea idee, distragandu-te de la treaba pe care ar trebui s-o faci.

12. Nu te incadrezi in norme – Intotdeauna te-ai simtit putin neconfortabil in pielea ta. Pana cand te obisnuiesti cu ideea ca esti diferit de majoritatea oamenilor, s-ar putea sa fie o problema – sau exact motivatia de care ai nevoie sa realizezi ca antreprenorul din tine “tipa” sa iasa afara.

Sursa: Entrepreneur

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar