10 ponturi pentru a scapa de stresul financiar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Stresul financiar nu este un sentiment confortabil. Îngrijorarea cu privire la modul în care va fi achitată o factură sau dacă vei avea suficienți bani la sfârșitul lunii, poate provoca presiune în relații și să anuleze distracția din viața de zi cu zi. Din fericire, există unele metode specifice pe care le puteți folosi pentru a vă reduce stresul financiar și a vă bucura mai mult de viață. Iată câteva ponturi oferite de Direct Selling Education Foundation:

1. Educați-vă cu privire la finanțe – Mulți oameni nu au primit o educație financiară adecvată și sunt nefamiliarizați cu modul de a-și gestiona în mod corespunzător finanțele. Din fericire, nu este complicat și există multe surse bune, inclusiv cărți, conferințe, site-uri web, pe care le puteți folosi pentru a învăța despre subiecte cum ar fi modul de a crea un buget de uz casnic, ieșirea din datorii și traiul fără stres financiar.

2. Țineți un jurnal de cheltuieli – De multe ori am cheltui banii pe parcursul săptămânii, fără a avea într-adevăr o imagine clară despre unde se duc. Deci înregistrați fiecare cumpărătură într-un notebook mic sau pe smartphone-ul dvs. (există o serie de aplicații acolo în acest scop). Aruncați o privire la ceea ce ați cheltuit și decideți ce se poate tăia, astfel puteți reduce semnificativ cheltuielile.

3. A obține o imagine clară a finanțelor dvs. curente – Știind ce ați cheltuit în timp este doar o parte a imaginii. Trebuie să scrieți clar ce câștigați în fiecare lună, precum și toate cheltuielile. Scrieți plățile pentru chirie și utilități, datorii și dobânzi, activități pentru copii, donații etc. Asigurați-vă că știți de unde vine fiecare cent și unde se duce. Cheltuiți mai mult decât câștigați? Atunci aveți două opțiuni: reducerea cheltuielilor sau faceți mai mulți bani.

4. Creați un buget și țineți-vă de el! – Acum, că știți care este starea actuală a finanțelor dvs., sunteți pregătit pentru a crea un buget. Aveți nevoie de un buget de uz casnic, care să includă veniturile dvs., împreună cu cheltuielile estimate. Încercați să nu cheltuiți mai mult de 90% din venit în mod regulat, astfel încât să puteți începe să acumulați anumite economii.

5. Achitați datoriile – Este important pentru achitarea datoriilor să reduceți stresul financiar. La urma urmei, fiecare plată a dobânzii înseamnă că lucrul pe care l-ați cumpărat inițial costă mai mulți bani. Chiar merită? Deci, de exemplu, dacă aveți datorii la un card de credit, sunați creditorii și vedeți dacă ei sunt dispuși să reducă ratele dobânzilor. Apoi concentrați-vă pe câte un card odată și plătiți mai mult decât minimul în fiecare lună.

6. Reduceți cheltuielile – În afară de a scăpa de datorii, găsiți moduri în care puteți cheltui mai puțin. Aceste lucruri sunt pur și simplu legate de a face alegeri de zi cu zi bazate pe jurnalul de cheltuieli. Dar poate fi, de asemenea, posibilitatea de a reduce plățile pentru lucruri pe care le utilizați. Sunați la companiile de televiziune, telefonie și utilități și vedeți dacă acestea au o taxă mai mică pentru care să vă calificați. Poate că vă puteți reduce abonamentul de televiziune sau să treceți la un alt furnizor, oferind o afacere mai bună.

7. Creați un fond de urgență – Multe familii intră în stres financiar din cauza cheltuielilor neprevăzute. Unul dintre cele mai bune moduri de a combate acest lucru este să aveți un fond de urgență. Dacă sunteți concentrați pe cheltuit mai puțin de 90% din venituri, restul de 10% poate fi pus într-un fond de urgență, din care să retrageți bani doar pentru cheltuieli neprevăzute legate de sănătate, nu pentru mobilă, vacanțe etc. Păstrați-le într-un cont de economii pe care le puteți accesa atunci când sunt necesare fonduri.

8. Adăugați un venit suplimentar – Uneori, când vă veți uita la buget și ați redus deja ceea ce ați putut din cheltuieli și vedeți că nu obțineți suficienți bani, ar fi o idee bună să adăugați venituri suplimentare la buget. Ați putea începe o afacere la domiciliu sau să vă luați un al doilea job. Din programul zilnic, va trebui găsit timpul pentru un alt loc de muncă. Un nou aflux de venituri poate fi o modalitate foarte bună de a reduce stresul, de a plăti datorii și atinge obiective financiare. Și aceasta poate fi, de asemenea, o modalitate de a adăuga ceva care vă place în viața dvs. Din moment ce tăiați din timpul liber pentru a face acest lucru, căutați, de exemplu, dacă vă place gătitul, să găsiți o oportunitate la o companie de vânzări directe care vă permite să faceți prezentări de gătit.

9. Vindeți lucrurile de care nu aveți nevoie sau pe care nu le mai folosiți – În plus față de un loc de muncă suplimentar, ați putea descoperi că există lucruri pe care le aveți în jurul casei, de care nu mai aveți nevoie. Aveți în vedere vânzarea acestor lucruri prin consignații sau on-line!

10. Realizați că viața înseamnă mai mult decât bani! – Preluarea controlului asupra finanțelor dumneavoastră este extrem de important. Fiecare familie ar trebui să țină cont de ceea ce câștigă și cheltuie și să transmită această educație financiară generației următoare. Dar tineți minte că trebuie să vă faceți timp pentru a fi alături de cei dragi și să apreciați momentele care trec mult prea repede, dar aduc bucurie în viață. Nu lăsați finanțele să vă îndepărteze de daruri minunate din viață, pentru că sunt lucruri pe care banii nu le pot cumpăra.

Sursa: Direct Selling Education Foundation

Foto: Houston Family Magazine

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar